Seminar: Bliv en bedre fortæller

Foreningen for

Nordisk Nonfiktion

 

Seminar: Bliv en bedre fortæller - UDSOLGT

Lørdag-søndag 9.-10. maj 2015, Vallekilde Højskole

Seminaret er UDSOLGT. Alle 50 pladser er væk, og det er jo fantastisk. Vi har oprettet en venteliste, som interesserede kan skrive sig på, hvis der skulle komme afbud. Skriv til info@nonfiktion.com.

 

Programmet med indslag og tidspunkter kan hentes her:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* * *

Vi holder skriveseminar på Vallekilde Højskole. Der vil være masser af workshops, der vil være skriveøvelser, hvor du skriver dig ud, skarpe input, stjerner og højt humør. Der vil også være jazzkoncert og byg-selv-vaffelis med flødeboller.

 

Det endelige program indeholder følgende. Præcise dage og tidspunkter følger - og der tages forbehold for ændringer:

  • Nils Thorsen, Politiken: Om at skrive nærgående portrætter med sin egen stemme og originale billedsprog.
  • Morten Frich, chef for Berlingskes gravegruppe: Om hvordan han arbejder med hovedpersoner og om Berlingskes princip med "explosive cases", der skal løfte perspektivet i en historie.
  • MasterClass: Sådan skriver du en single! Tre dygtige skribenter deler ud af erfaringerne med deres vidt forskellige singler for Zetland. Hvordan greb de fortællingen an, researchen, historiens fokus, opbygningen, hovedpersonerne og meget mere, som giver et konkret indblik i arbejdet med formatet. De tre skribenter er:

- Isabella Hindkjær, der har tre singler på cv’et, bl.a. den personlige rejse tilbage til Spanien og et land i krise.

- Nana Toft, der står bag 'Truckerkrig'.

- Troels Donnerborg, der skrev 'Manden der kan huske alt'.

  • Line Vaaben, Information: Om hvordan hun arbejder med featuren til hverdag, fra idé til færdig artikel. Hvordan hun finder frem til de stærke menneskehistorier, hvordan hun laver aftaler, hvordan hun organiserer sine historier og skriver sig uden om det flade sprog.
  • Jakob Fälling, forfatter og sprogakrobat: Workshop, hvor du bøjer og strækker dit sprog helt ud til grænserne - og lidt over.
  • Workshop: Skriv den gode scene. Tag en af dine tekster med, få feedback og skriv det bedre på stedet. Det kan være en artikel, du skriver på, det kan være et kapitel til en bog eller et aktuelt portræt - eller det kan være, du sidder fast i en indledning eller en scene og gerne vil have input til at åbne historien så godt som muligt. Vi fokuserer på scenen, men sparrer gerne på andre dele af dine historie også.
  • Individuel coaching: Få sparring til at komme videre med idéen til den single, longread eller anden journalistisk fortælling, du drømmer om at skrive.
  • Miraklet i Norge: For få år siden overvejede Bergens Tidende, om de skulle bevare featuremagasinet. I dag udgør det rygraden på avisen, ikke mindst på nettet, hvor de digitale journalistiske fortællinger læses af flere hundredtusinde (rekorden er 1,2 millioner, men flere har rundet 500.000 læsere). Journalisterne er sågar begyndt at tænke mobiltelefonen først, når de lancerer en ny stor feature. Bjørn Asle Nord fra Bergens Tidende røber, hvad det er, de nordmænd gør.

 

TILMELDING: Det koster 500 kr. for FNNF-medlemmer at deltage. Det er inkl. overnatning og logi (brunch x 2, kaffe, mellemmåltider, middag). Der er UDSOLGT, men du kan skrive dig på ventelisten i tilfælde af afbud. Send en mail til info@nonfiktion.com.

Bemærk: Tilmelding er bindende, men kan gives videre til andre i tilfælde af afbud. Seminaret vil kun være åbent for medlemmer.

Frist for tilmelding: Mandag 20. april 2015 - eller hvis udsolgt.

 

Kom med - og bliv en bedre skribent og fortæller. Mere info følger her og på Facebook, og meld dig ind i FNNF, hvis du vil med.

 

Tid: Lørdag-søndag 9.-10. maj 2015.

Sted: Vallekilde Højskole, Højskolevej 9, 4534 Hørve